fbpx

Schneider Electric запускає перше розумне підприємство в Америці, яке продемонструє переваги платформи EcoStruxure™

Київ, 1 липня 2019 року – Компанія Schneider Electric, світовий експерт з управління енергією і автоматизації, відкрила перше розумне підприємство у США, засноване на технологіях промислового Інтернету речей (IIoT). Запуск, в першу чергу, демонструє продуктивність архітектури EcoStruxure™ і пов’язаного з нею пакета рішень, який підвищує загальну ефективність обладнання, а також допомагає скоротити витрати. Використовуючи передові технології і переваги промислового Інтернету речей (IIoT) для оптимізації процесів, підприємство відкрило свої двері, щоб поділитися знаннями про IIoT і новітньою практикою в галузі інтелектуальних технологій виробництва з клієнтами і партнерами в різних галузях.

Працюючи вже більше 60-ти років і маючи в штаті близько 500 осіб, підприємство Schneider Electric у Лексінгтоні сприйняло модернізацію і діджиталізацію як найважливіші аспекти свого постійного успіху. Сьогодні фабрика складається виключно з індивідуально інтегрованих розумних технологій, таких як, наприклад, доповнена реальність (AR), яка дозволяє співробітникам користуватися візуальної підтримкою при обслуговуванні обладнання, тим самим скорочуючи необхідний на ремонт час до 20%. Більш того, абсолютна більшість процесів на підприємстві перейшла в онлайн, що в свою чергу ліквідувало 90% паперової роботи.

 

До проекту в Лексінгтоні компанія Schneider Electric вже відкрила схожі розумні заводи у Мексиці, Китаї, Франції, Індії, Індонезії та Філіппінах. Вони відіграють ключову роль у глобальній цифровій трансформації мережі постачальників Tailored Sustainable Connected 4.0, яка вже сьогодні забезпечує наскрізну інтеграцію і найвищий рівень прозорості поставок, при цьому збільшуючи їхню ефективність.

«Інновації та діджиталізація, як складові IIoT, позитивно позначаються на бізнес-процесах. Ми спостерігаємо найбільшу ефективність цих технологій при роботі з мережею постачальників. Найбільш яскравим прикладом того, як EcoStruxure робить життя наших замовників краще, можна вважати той факт, що Schneider Electric ділиться знаннями і перевагами, які вдалося набути за час роботи компанії, – зазначив Мурад Тамудо (Mourad Tamoud) віце-президент з управління мережею постачальників Schneider Electric. Завдяки рішенню Smart Factory, нам вдалося не просто показати розумне підприємство в дії, а й розкрити всі його переваги, яких ми змогли домогтися за рахунок інвестицій в IIoT і прискореного прийняття політики «Індустрія 4.0».

 

 

Цифрова трансформація і модернізація застарілого підприємства

 

Модернізація застарілого, але при цьому все ще працюючого об’єкту, є вкрай складне завдання. На відміну від повністю нового підприємства, яке з самого початку будується з використанням сучасних технологій, старі фабрики вимагають величезних зусиль з підтримки балансу між необхідністю інтегрувати нові рішення  й вимогами не виходити за межі встановленого бюджету.

З такою складністю стикаються дуже часто, і команда з будівництва заводу в Лексінгтоні не виняток. Однак вже на поточному етапі можна сказати, що цифрова еволюція пройшла успішно – була проведена точкова інтеграція технологій EcoStruxure та їх об’єднання з існуючим обладнанням.

В рамках програми Smart Factory фахівці Schneider Electric реалізують стратегію виконання проекту, приділяючи особливу увагу можливим труднощам, при впровадженні IIoT. Досвід використання технологій EcoStruxure дозволяє клієнтам побачити, наскільки застаріле підприємство може бути покращено і наскільки воно може підвищити свою ефективність у майбутньому.

 

 

Успіх підприємства в Лексінгтоні викликаний інноваціями архітектури EcoStruxure

 

Фабрика в Лексінгтоні – це практично повністю автоматизований об’єкт, який має величезне значення для мережі постачальників Schneider Electric. Сьогодні він, крім своїх основних функцій, виконує роль демонстраційного майданчика як для замовників, так і для партнерів. Це дозволяє побачити результати цифрового перетворення наживо, отже, більш усвідомлено підійти до прийняття ряду рішень, які стосуються модернізації з метою підвищення ефективності та рентабельності підприємства, при цьому зберігаючи безпеку і гнучкість промислових операцій.

Проект Smart Factory сьогодні – це яскравий доказ того, що практика автоматизації та діджиталізації виробництва сьогодні не має собі рівних в підвищенні продуктивності будь-якого підприємства. Такі рішення продемонстрували свою цінність ще в момент свого першого впровадження:

  • EcoStruxure Augmented Operator Advisor продемонструвало скорочення необхідного часу на ремонт критично важливого обладнання аж до 20%;
  • EcoStruxure Resource Advisor and Power Monitoring Expert забезпечило економію річної витрати електроенергії на підприємстві в Лексінгтоні в розмірі 3,5%. Крім того, завод з 2012 року дозволив скоротити регіональні енерговитрати на 6,6 млн доларів США.
  • AVEVA Indusoft Web Studio за рахунок підключення до хмарних технологій відкрило можливість скоротити паперову роботу на 90%, а також забезпечило доступ до критично важливої інформації в режимі реального часу.
  • RFID OsiSense скоротило відстань, яку щодня проїжджають вилочні навантажувачі на 128 миль, і дозволило заощадити близько півмільйона доларів на обслуговуванні не до кінця вироблених товарів (WIP).
  • AVEVA Insight Data надало нові можливості мобільних даних і скоротило час простою найбільш важливого обладнання на 5%, при цьому окупність інвестицій склала менше 6 місяців.
  • Magelis GTU / GTUX HMI забезпечило максимально глибоке і гнучке управління процесами виробництва, а також надало їх візуалізацію за допомогою мобільних пристроїв.

Для отримання додаткової інформації про архітектуру EcoStruxure і рішеннях з підтримкою IIoT від Schneider Electric, будь ласка, відвідайте: https://www.se.com/ua/uk/work/campaign/innovation/overview.jsp

Михайло Федак
Нет Комментариев

Коментувати

Коментар
ім’я
Email
Web-cайт: