fbpx

21 серпня відбудеться стратегічна сесія Ради 4.0 щодо визначення пріоритетних стратегічних ініціатив (проектів), рекомендованих урядові України на період 2019-22 років. До участі в сесії запрошуються експерти Ради 4.0, керівники членів АППАУ, колеги по «Хайтек офіс» та Digital Agenda Ukraine, керівники департаментів та директоратів профільних міністерств та відомств.

 

Загальний огляд ініціатив в русі 4.0

Створення та реалізація ініціатив стратегічного розвитку в області 4.0 триває з моменту створення руху – тобто липня 2016 року. Частина цих ініціатив ввійшла в про-урядову програму Digital Agenda Ukraine ще в кінці 2016 р, інша – згенерована та реалізується силами комерційних учасників ринку в 2017, деякі (нові) – з’явились тільки в 2018 р.

Повна картина стратегічних ініціатив на поточний момент представлена на рис. нижче, а детальний опис з посиланнями на існуючі документи, що їх деталізують – викладений за цим посиланням.

Представлено 9 програм проектів. З них 6 програм (на рис. – по вертикалі) – є радше короткостроковими проектами (16), що передбачають запуск та реалізацію ініціатив (проектів) при належному фінансуванні  від 6 місяців до 1 року. Інші 3 програми (8 проектів, – по горизонталі) виділені окремо  – це постійно-діючими й такі, що мають довгостроковий характер, вони є основою інших програм. Всього, таким чином, мова йде про 25 проектів. Їх коротка презентація відбудеться 21 серпня, окремі деталі по кожному проекту можна вже переглянути за вищевказаним посиланням.

В русі 4.0 немає ні ресурсів, ні бюджету, щоб всі проекти вести самостійно та власним коштом –

потрібна консолідація з урядом та іншими експертними та бізнес-спільнотами.

Й саме так стоїть питання в новій Координаційній раді, що створена при Hi tech office Ukraine для інтеграції ініціатив Digital Agenda Ukraine в урядові програми вже в 2018 році (з відповідним бюджетуванням на 2019 р). В цій Раді напрямок 4.0 веде наш рух, основа якого сформована та підтримується, перш за все, асоціацією АППАУ. Таким чином, напрацювання стратегічної сесії 21 серпня ляжуть в основу документів для подання в Hi tech office Ukraine.

 

Програма заходу 21 серпня

14-00 Вступний блок (ведучий О. Юрчак)

  • Цілі та завдання сесії
  • Правила для розробників – узгодження та домовленості
  • Порядок роботи

14-30 Презентація програм та проектів

  • Макроекономічний прогноз. Головні фактори впливу на розвиток 4.0 в Україні (спікер визначається)
  • Точки дотику з Digital Agenda Ukraine (Бірюков А.)
  • Представлення окремих програм та проектів (О. Юрчак, М. Романов, В. Варгола, Р. Корж, Ю. Нікітін, В. Ночвай)

16-00 Перерва

16-20 Визначення пріоритетів – робота в групах

17-30 Підведення підсумків

18-00 Закінчення сесії

Модератори сесії – Юрчак Олександр та Михайло Крикунов.

Попередня підготовка: всім учасникам сесії необхідно ознайомитись з загальним описом існуючих ініціатив в русі 4.0 та АППАУ, викладеному за цим посиланням, а всім спікерам – підготувати короткі презентації про вибрані проекти (до 10 хв).

На сесію запрошуються члени Ради 4.0, керівники профільних департаментів міністерств та відомств, експерти зі стратегічного планування хайтек консалтингових компаній. Сесія відбудеться в HUB 4.0. Щоб прийняти участь необхідно надіслати заявку на участь на адресу info@appau.org.ua й отримати підтвердження.

 

Олександр Юрчак
Нет Комментариев

Коментувати

Коментар
ім’я
Email
Web-cайт: