fbpx

Круглий стіл «Національна експортна стратегія України – відповідність потребам промислових хай-тек»

13 червня, HUB 4.0, з 15 до 18 години
В березні уряд затвердив Національну Експортну Стратегію (НЕС) України, в розробку якої були залучені десятки експертів та фахівців з різних галузей. Документ являє собою комплексну, фундаментальну програму підтримки експорту з задіянням десятків нових інструментів та механізмів.

АППАУ (не була залучена до розробки) дає в своїй оцінці 7 сильних та 7 слабих сторін цього документу. Головна критика йде на слабку ймовірність реалізації цієї стратегії – як через її складність, так і відірваність від найбільш критичних проблем підтримки машинобудівників, інжинірингових компаній, розробників промислових хай-тек та інших категорій. Найголовніше – вона повністю відірвана від промислової стратегії України, якої очевидно… немає. Таким чином, ми намагаємось визначити цілі – напрямки експорту товарів виробництва без розуміння що ж відбувається і куди йде це саме промислове виробництво.

Мета круглого столу полягає в знаходженні точок дотику та досягненні консенсусу щодо того, чи варто такий документ брати в роботу, і чи реально НЕС може допомогти експортерам промислових хай-тек. Якщо ні, то визначити в чому потрібне допрацювання.

 

В програмі 2 частини:
1. Виступи по 15 хв

• Виступ від розробників НЕС – представлення програми, – Кудляк Олена, Виконавчий директор Українського центру сприяння інвестиціям та торгівлі (ITFC)
• Аргументація потреб та оцінка від АППАУ – Юрчак Олександр, ген. директор АППАУ
• Оцінка якості стратегічного планування – Михайло Крикунов, дека Київської Бізнес Школи, голова ради CLUST UA
• Оцінка від сектору машинобудування (tbd)

2. Дискусія – пошук консенсусу

Обговорення відбудеться 13 червня, з 15 до 18 години, за адресою: м. Київ, пер. Ярославський 1/3, HUB 4:0
Вхід – за запрошеннями. Для охочих взяти участь, – заповніть, будь ласка, реєстраційну форму:

Олександр Юрчак
Нет Комментариев

Коментувати

Коментар
ім’я
Email
Web-cайт: