fbpx
Vidisy

Техніка під контролем. Львівські програмісти створили діагностичну систему, яка передбачає пошкодження механізмів

Діагностична система iReDS

Компанія Indeema презентувала IIoT технологію –  діагностичну систему ViDiSy, що дозволяє вчасно передбачати появу потенційно небезпечної вібрації та вчасно на неї реагувати, провівши заміну проблемного вузла і запобігши аварії, а також зберігає історію їх станів.
Це вирішує низку проблем для промислових підприємств – зупинка виробництва, втрата продукції, пошкодження і заміна дорогого обладнання, втрата клієнтів та партнерів і навіть екологічні катастрофи. ViDiSy – це програмне забезпечення та апаратні засоби, які визначають несправності механізмів через аналіз вібрацій.

“Про вібраційну діагностику я дізнався в аспірантурі Фізико-механічного інституту НАН України, де вже 20 років розвивають теорію обробки вібраційних сигналів, досліджують методику. Під час навчання я зрозумів, що теорія – це не моє і разом з партнерами з компанії Indeema розпочали роботу над ViDiSy. Ми вклали у цей проект інвестиції і створили програмне забезпечення та апаратне рішення з нуля” – розповів Володимир Шевчик, співзасновник компанії Indeema та один з розробників системи.

Можливі два варіанти проведення діагностики за допомогою ViDiSy.

У першому випадку на промислових підприємствах встановлюють акселометри, які вимірюють вібрацію. Через датчики дані потрапляють на комп’ютер, де їх аналізує програма системи iReDS і передбачає проблеми ще до їх появи.

Принципова схема системи iReDS

Принципова схема системи iReDS

Динамічна діагностика працює в інший спосіб. Тут задіяний людський ресурс, огляд приладів, до яких прикріплено датчики, проводять інженери і записують інформацію за допомогою мобільного пристрою і спрощеного програмного забезпечення EasySigPro.

Система EasySigPro

Система EasySigPro

Програма моніторить потенційно небезпечні вібрації, визначає дефект на стадії зародження, місце та причину пошкодження.
Система ViDiSy не потребує додаткового контролю, її достатньо встановити. А за станом техніки можна стежити в режимі реального часу.

 Використання ViDiSy

Діагностичну систему ViDiSy можуть застосовувати на всіх промислових підприємствам, де працюють двигуни, редуктори, турбіни.
Це можуть бути гідро та електростанції, устаткування нафтовидобувної та , газовидобувної галузі, ракети, літаки, аеропорти, метро та великі торгові центри, де працюють ескалатори, парки атракціонів.
Діагностику ViDiSy вже застосовують на великих промислових підприємствах в Україні та Європі. Спеціалісти компанії Indeema проводили тестування на електростанції, де визначили проблему у роботі турбогенератора. Це попередило зупинку підприємства і втрату енергії, яка б складала 5000 кВт на день.

Михайло Федак
Нет Комментариев

Коментувати

Коментар
ім’я
Email
Web-cайт: