fbpx

Хмарний сервіс Predix для промислового інтернету

Компанія ІндаСофт працює на ринку промислової автоматизації з 1996 року. На сьогоднішній день в штаті понад 180 осіб. В Україні офіс розташований в м.Києві.

Компанія ІндаСофт виконує повний цикл робіт зі створення систем: обстеження, розробку концепцій, технічних завдань і техно-робочих проектів, комплексне постачання програмно-технічних засобів, впровадження систем, технічну підтримку і супровід систем.

На сьогоднішній день проекти реалізовані у понад 100 замовників, які представлені в нафтогазовій, металургійній, космічній, хімічній, енергетичній, харчовій та ін. Галузях: Миколаївський глиноземний завод, Укртатнафта, ЛИНИК, Можейканафта, КБ Південне, Київприлад, Ровназот, Київводоканал, Червонський цукровик , Червонослобідський спиртовий завод та ін. Для багатьох холдингів наші рішення стали корпоративним стандартом: Сибур, Газпром, Газпром межрігіонгаз, Газпромнефть, Ростнефть, Новатек, Транснефть.

Predix – це перший хмарний сервіс, створений для великого об’єму саме індустріальних даних і аналітики.

Призначення продукту/рішення

Predix – це перший хмарний сервіс, створений для великого об’єму саме індустріальних даних і аналітики. Це практична реалізація нового цифрового порядку, при якому через промисловий інтернет обєднуються люди, машини і процеси. Метою створення Predix є підвищення ефективності виробництва і виявлення потенційних проблем через неможливі раніше способи автоматизації та цифровізації промисловості.

Опис продукту/рішення/обладнання

Predix створений саме як програмна платформа, свого роду операційна система, призначена для створення масштабованих додатків і служб, що працюють в захищеному середовищі з різними типами даних в реальному часі. Іншими словами, Predix — це відкрита платформа, підключена до великих масивів даних (big data) і має широкий набір програмних сервісів, призначених для розробки додатків промислового інтернету.

Як приклад, що ілюструє нові підходи автоматизації звикористанням Predix, можна привести рішення GE Energy для попереджувального обслуговування реактивних двигунів літаків. Авіадвигуни в реальному часі передають дані під час зльоту і при досягненні крейсерській швидкості в контрольні центри, де на базі індустріальної платформи розроблені стандартні моделі поведінки обладнання. Якщо виявляються ледве помітні розбіжності в поведінці об’єкта від розрахунків за моделлю, аналітичні програми дозволяють спрогнозувати поломку задовго до її виникнення. Крім того, є серйозна проблема з промиванням реактивних двигунів, які під час експлуатації накопичують бруд і корозію. Промивання водою може підвищити ефективність двигуна до 18% за рахунок зменшення витрати палива і зниження зносу деталей, але якщо робити це занадто часто, ростуть витрати на техбслужіваніе. Додаток на платформі Predix дозволяє оптимізувати витрати шляхом точного визначення моменту черговий промивання. В результаті проектів в авіагалузі за рік кількість інцидентів, пов’язаних з проблемами двигунів скоротилося вдвічі, вдалося уникнути цілого ряду дорогих і неопавданних процедур по їх зніманню і техобслуговування, а економічний ефект тільки від впровадження предупредітельного промивання замість планової склав кілька мільйонів доларів.

На сайті www.predix.com вільно викладені описи програмних сервісів за категоріями (безпека, зберігання даних, підключення, аналітика, тестування і т.п.), а також багато іншої корисної інформації.

Олександр Юрчак
Нет Комментариев

Коментувати

Коментар
ім’я
Email
Web-cайт: