fbpx

«Шнейдер Електрік Україна» модернізує станцію «Академік Вернадський» надійним електрообладнанням

Київ, 13 січня 2021 року – Schneider Electric, лідер цифрової трансформації в області енергоменеджменту та автоматизації, взяла участь у проєкті з модернізації української антарктичної станції «Академік Вернадський».

На початку січня 2021 року Генеральний директор та представники «Шнейдер Електрік Україна» зустрілись з Директором Національного антарктичного наукового центру Євгеном Диким та його командою  для обговорення передачі обладнання Schneider Electric, що забезпечить комфортні та безпечні умови перебування та проведення досліджень на українській антарктичній станції «Академік Вернадський». Україна – одна з 30 країн світу, яка має постійну станцію в Антарктиці, що функціонує цілий рік. Тут спостерігають за кліматом і погодою, працюють біологи, геофізики, метеорологи та ін. Наразі зношеність Станції є високою та потребує модернізації. Модернізація проходить за декількома напрямками, один з яких оновлення систем життєзабезпечення (енергозабезпечення, опалення, водопостачання). Саме тут й використовуватиметься подароване обладнання нової лінійки модульного обладнання Resi9 від Schneider Electric. НАНЦ отримав обладнання для щиту управління опріснювачем води з трьома запасними комплектами.

«Коли до нас звернулись представники Станції, сумнівів допомагати чи ні, не було жодних!  Дуже раді долучитись до оснащення станції, а з цим – до покращення умов праці та проживання наших науковців, до розвитку не тільки української, але й світової науки. Це не перший наш благодійний донорський проєкт, але перший для української антарктичної станції «Академік Вернадський». Це початок довготривалої підтримки наших науковців, адже планів з модернізації ще багато. «Вернадський» – одна з тридцяти цілорічних станцій в Антарктиді, не у всіх країн є такі, це наша гордість!»,- коментує Михайло Бубнов, Генеральний директор «Шнейдер Електрік Україна».

«Ми почали активно співпрацювати з українським бізнесом,  адже донедавна наша держава не інвестувала у модернізацію Станції. Як ви знаєте, Станцію українські вчені отримали від британців 25 років тому, й з того часу ми використовували детально проєктно продуманий та якісно оснащений об’єкт. Але ніщо не вічне й прийшов час реконструкції. Дуже вдячні «Шнейдер Електрік Україна» за розуміння та готовність швидко реагувати на запити» -, розповідає Директор  НАНЦ України Євген Дикий.

previous arrow
next arrow
Slider

 

Михайло Федак
Нет Комментариев

Коментувати

Коментар
ім’я
Email
Web-cайт: