fbpx

Hannes Niederhauser, генеральний директор KONTRON  S&T AG, про тренди в 2019 році: “Цифровізація вимагає обчислювальної потужності, комунікаційної спроможності  та аналізу даних”.

Hannes Niederhauser, генеральний директор компанії Kontron і голова правління S&T AG, наважується поглянути у майбутнє. Протягом наступного року він визначив п’ять ключових тенденцій у галузі електроніки та автоматизації, які сприятимуть подальшому прискоренню цифрової трансформації в промисловому секторі:

  1. інтелектуальні крайові обчислення,
  2. OPC UA в мережах реального часу(TSN),
  3. комунікаційна спроможність мереж і пристроїв ,
  4. мережі 5G,
  5. штучний інтелект.

“Цифровізація вимагає обчислювальної потужності та вдосконалення мережі, тому що при експоненціальному збільшенні IoT-пристроїв, роботів та клієнтських гаджетів, кількість даних, що підлягають оцінці, так само зростає експонентно. Вивантаження невідфільтрованих, неструктурованих даних у хмару це дуже дороге і беззмістовне заняття.

У середовищі Industry 4.0 реакції на данні з датчиків і приводів мають відбуватись практично в реальному часі. І в цьому випадку компактні, надійні і все більш потужні вбудовані промислові комп’ютери, це той інструмент, що забезпечує швидку, надійну і безперервну обробку даних якомога ближче до  точки виникнення цих даних.

Хмарні сервіси приймають все нові і нові виклики. А завдяки зростанню потужностей процесорів і обсягів пам’яті,  все більше і більше хмарних завдань, таких як Edge Analytics, буде переходити на рівень  Intelligent Edge Computers.

З підвищенням продуктивності плат і модулів, а також з інтеграцією таких функцій, як TSN (Time Sensitive Networking), детерміновані мережі Ethernet можуть бути розгорнуті без надзусиль. Машини, обладнання і процеси можуть бути легко інтегровані в існуючі ІТ-мережі. Завдяки ініціативі від OPC Foundation – розширити OPC UA і TSN з рівня ІТ через рівень контролера до рівня поля, що була анонсована на SPS IPC Drives 2018, ідея розгортання промислових мереж використовуючи існуючу ІТ-інфраструктуру розвивається скоріше, ніж всі думали, особливо тому, що всі великі гравці рухаються в одному напрямку.

Зі збільшенням продуктивності та можливостей зберігання даних, промислові ПК стають, в ролі Intelligent Edge Gateways, все більш і більш потужними: вони можуть фільтрувати великі обсяги даних і пересилати дані, які дійсно потрібні, наприклад, до вбудованої /приватної, публічної або гібридної хмари. Однак це вимагає стабільного та швидкого підключення до Інтернету. Зростання мережі і зони покриття , а також впровадження найсучасніших стандартів мобільного зв’язку(4G, 5G), дадуть тут додатковий імпульс. Не тільки термінали і пристрої IoT легко можуть інтегруватися, але й великі обсяги даних можуть бути швидко передані в хмару, швидко оброблені,  а результати швидко і надійно передані  назад. Це робить сучасні мобільні мережі одним з драйверів для впровадження рішень IoT та Industrial 4.0.

Штучний інтелект є і залишається актуальним. Залишається і питання, чи дійсно він зводиться до “інтелекту”. Зрештою, це питання швидкої алгоритмічної оцінки великих обсягів даних за допомогою систем самонавчання. Переходи від великих даних до машинного навчання та штучного інтелекту є плавними. Зі зростанням продуктивності Intelligent Edge Computing, покращенням мереж передачі даних, наприклад, через 5G, поширення архітектур  Industry 4.0, що розгортаються на базі TSN, ми побачимо, що концепції AI адаптуються все швидше. Основний акцент в промисловому застосуванні може бути сконцентрований в  області розпізнавання об’єктів / машинного навчання.

Найближчим часом ми прийдемо до того, що будь-який промисловий об’єкт  зможе бути зображений як цифровий близнюк у хмарі.

Машини та системи, які контролюються та підтримуються за допомогою Digital Twins, все частіше і частіше будуть впроваджуватись багатьма компаніями. Технології для цього вже в основному доступні. У багатьох компаніях, однак, бракує необхідних фахівців для здійснення цифровізації, особливо в секторі програмного забезпечення / ІТ. На сьогоднішній день група компаній KONTRON S&T  AG поєднує в собі потужний потенціал як на ринку спеціального комп’ютерного обладнання від  Kontron так  і  програмний консалтинг та розробку програмного забезпечення на основі IoT Software Framework SUSiEtec  силами S&T Technologies. Це дозволяє нам пропонувати повний пакет рішень  з одного джерела. У епоху цифрової трансформації, очікування успіху інших не наш шлях.

Контакти з представником Контрон в Україні – Андрій Бородюк, andrey.borodiuk@kontron.kiev.ua

Михайло Федак
Нет Комментариев

Коментувати

Коментар
ім’я
Email
Web-cайт: