fbpx

Система попередження несправностей обладнання SmartEAM на підприємствах концерну Інтерпайп

“IT-Enterprise – українська корпорація, виробник однойменної системи для управління компаніями. Була заснована у 1987 році в Києві.

Компанією реалізовано понад 300 успішних проектів у різних країнах. Найбільш відомі з яких – проекти для промислових підприємств, з використанням рішень на основі передових математичних технік та концепцій Industry 4.0. Компанія є партнером Microsoft, Oracle та Intel.
Комплексна ERP-система IT-Enterprise забезпечує оптимальне управління всіма аспектами діяльності виробничого підприємства великого та середнього масштабу. Компанія розвиває також хмарне рішення для малих та середніх підприємств Clobbi.”

 

Призначення проекту

 

SmartEAM система, що забезпечує надійну роботу обладнання завдяки застосуванню ефективних методик попереджувальних ремонтів.Завдяки впровадженню SmartEAM підприємства концерну Інтерпайп в 2015 році скоротили вартість ремонтів на 8, підвищили коефіцієнт готовності обладнання на 15 та скоротили аварійні простої на 22.

 

Опис рішення

 

Система SmartEAM (EAM –Enterprise Asset Management) розроблена українською компанією IT-Enterprise у відповідь на високі вимоги до надійності технологічного обладнання, які мають сучасні підприємства. Технологія особливо актуальна в контексті Industry 4.0, одним з ключових вимог якого є забезпечення оперативного виконання індивідуалізованих замовлень клієнтів.

Система SmartEAM здійснює моніторинг стану обладнання, і на основі алгоритмів статистичного аналізу здатна передбачати, які вузли та компоненти виробничого обладнання можуть вийти з ладу незабаром. Завдяки аналізу система своєчасно замовляє необхідні для технічного обслуговування матеріали та людські ресурси, тим самим запобігає поломці обладнання. Завдяки SmartEAM скорочуються аварійні простої виробничого обладнання, підвищується завантаження обладнання і загальна ефективність виробництва.

Традиційний підхід до обслуговування на великих виробничих підприємствах –попереджувальні ремонти, при яких заміна дорогих вузлів проводиться виходячи з часу напрацювання на відмову. Тобто зупинка обладнання і заміна вузлів здійснюється незалежно від реального стану обладнання.

В системі SmartEAM техобслуговування виробничого обладнання проводиться виходячи з оцінки його реального стану. Заснована на концепції RCM (Reliability centered maintenance) методика дозволяє на основі поточного стану оцінити ймовірність відмови ключових компонентів і виконувати обслуговування лише тих вузлів, для яких це дійсно необхідно.

SmartEAM запобігає аварійним простоям виробничого обладнання, скорочує витрати на проведення ремонтів, забезпечує безперебійну роботу виробництва.

Ефективність роботи системи практично доведена. Так, завдяки впровадженню SmartEAM підприємства концерну Інтерпайп в 2015 році скоротили вартість ремонтів на 8%, підвищили коефіцієнт готовності обладнання на 15% та скоротили аварійні простої на 22%.

SmartEAM є частиною комплексної ERP-системи ІТ-Enterprise, яка забезпечує оптимальне управління всіма аспектами діяльності виробничого підприємства.

Завдяки впровадженню SmartEAM підприємства концерну Інтерпайп скоротили вартість ремонтів на 8%, підвищили коефіцієнт готовності обладнання на 15%, скоротили аварійні простої на 22%.

 

ПРЕЗЕНТАЦІЯ РІШЕННЯ

Олександр Юрчак
Нет Комментариев

Коментувати

Коментар
ім’я
Email
Web-cайт: